Tuesday, April 7, 2009

Nak jadik Pengiciri plak rasenye..


Korang suma jangan jeles yer...haa..tengokla dalam pic tuh...mesra tak ana ngan Farah Diba (alaa..pengacara Busana tv9 tuh)...hehe
kitorang teman rapat gak laa...tapi mesra...hehe..
sesaje je nih..nak wat korang jeles dan ade sakit P.H.D ngan saya...(hasad dengki laa...apa lagi)
Comel sesangat dan baik tau pengacara nih...ramah..tak sombong..berbakat..dan berkaliber..
terdetik di hati nih..kalaulah..saya nih..jadik macam dia..
alangkah bestnyerr...mesti terase dunia nih..ana yang punyer...(nyanyi lagu P.Ramlee sendiri yer)
tapi ape leh wat...tercampak gakk...kat area dan bidang jadik lilin membakar diri...huhu..
Tapi kerjaya camni..macam baru jer bertapak dan menebal dalam hati nih..tak tahu lah sejak bila diriku sebenarnye jadi jatuh cinta...jeng..jeng..jeng..dari mata turun ke hati...
hek elleh..tak yah cakaplaa...dulu mase lps zaman sekolah..nak jadi Doktor..diulangi..DOKTOR...perubatan...
memang nasib tak menyebelahi sungguh..sepatutnye..dah takkan jumpa dah ngan korang suma wahai warga sks24..hehe...kalu jumpe pun..kat klinik laa..saya cek2 dan pekse2 penyakit korang suma...
adus..mase tuh..menangis tak berlaku..
kalau korang masih ingat..time inflasi gak zaman tuh..gawat sesgt ekonomi negara..(yer betul 1998)...hurmm..bantahan dari orang tua yg juga kesuntukkan pitis waktu tuh...membutuhkan diriku hanya terperap di sini...kalu ngak..dah lame bye2 dan fly ke Egypt,Mesir ..amik jurusan kedoktoran manusio...
dek kerana nak gi sgt2 ke sana...tak minat dah nk blaja sini...main2 hentam je la..waktu matriks...kahkah..
aikks...tadi entri pasal Pengacara nih..jadik melalut ke Doktor plak..korang tau tak nape???
sebebnye..dah kemengantukkan la nih..
ok lah..sampai di sini dulu... update nih dek kerana menyahut cabaran dan seruan chekgu BH yg mengatakan blog nih..dah byk tikus, ular bersarang dan dah bersawang dah entri tag tuh... bukannye pe...sbb...ku lihat entri2 ku dah makin berkurgn org mengomenkannye..sedangkn daku rajin komen hok org punye blog...takdela..gurrau je..tapi betul punn...cuma sekarang nih..tgh mensibuk2 diri...kat sekolah tercinta tuh..(yerker??)
Wallahualam..ntahlaa... dahh..sampai disini..adios..selamat malam...semuaaaaaa......
sebelum lena..tolong fikir2kan....aku nih...sesuai ke kalu nak tukar profesyen..jadik pengaciri tuh yer? pikir..pastu komenkan...thanks for all of you....



12 comments:

NuR said...

berkerut dahi sy baca title pengiciri tu.. after baca baru la tau. pandai sis buat gimik....

Chekgu BaniHassim said...

huhu...
org komen sket pun tok se...
org sajo jo usik2...tok ke tok se...
hehe...

buke ambo tokse komen, kang kalu ambo banyok komen ngoyak ambo byk komen pulok...

demo la ni tok supo mulo doh...
hehehe...

hok gamba nih ngn faradiba kat mano???
baru kei??

Melawis said...

bersyukurlah apa yang anda perolehi sekarang...hi...hii.Sekarang ni pun ada juga jadi pengicirikan???

CIK FARAH said...

Ala MS ko leh jd ler apa yg ko nak jadi tapi aku kesian kat 24 kalau ko tak de maka suara siapakah yg akan berkumandang bila adanya program2 besar kat sana... Suara si BH tu tak ler sedap sgt cuma sbg pelengkap je.. Tu pun Pakcik tu perasan habis!!!!

Faris Ibrahim said...

Masuk tikus dah ke cikgu?
Hehe...lalang-lalang mula meninggi..

Hurm,ade hikmah kot jadi lilin membakar diri..Mane tau 1 hari nnt bertukar bidang..

Papepun,cam cikgu cakap..
Pilih ape yg kita suka..
Bersyukur dgn ape yg ade..
Cita-cita tetap jadi cita2 kan?

Chekgu BaniHassim said...

oit, smpt kutuk aku ye farah...
aku sedar, sore aku cam katak...
tpi dulu laa...
skg cam hail amir dah sore aku...
sedap je...
hehe

ko tak dgr lagik...
kalau ko dgr pon tangkap leleh gak dgr sore aku...haha

Muslimahsolehah said...

nur...
thanks..sesaje je..kdg2 kena wat gimik gak..

chekgu banihassim...
gmbr ngan farah tuh..hari ahad baru nih...baru lgi la tuh..kate nk hok fresh...hehe...

melawis..
tak cukup..pengiciri skrg nk resign dah..lagipun tak glemer...hehe

cik farah..
haaa..tula..aku rs warga sks24 akan merindui suara ku...hehe..perasan plak..

faris ibrahim..

cita2 tetap cita2..cinta tetap cinta...hehe...cita2 ade..cinta takde..

chekgu banihassim..
daku rase engkaulah pelapis emceeing sekolah..huhu...selamat tinggal sumaaa....

bjorx said...

apelagi hazren, cari perintis baru nak ganti hani..suara nko sedap ke jadi emcee, aku tak pernah dengar.

Chekgu BaniHassim said...

takpelaa...biarku sendiri jea...
haha...
kak yati ade...
tapi dah senior sket laa...hehe

erm...ida ade, tapi ida garang...
erm...
sape ek??

sore aku tak sedap pon, sore aku cm katak pisang...hehe

Muslimahsolehah said...

bjorx...
i think not bad laa..his voice..okay jer..

chekgu BH..
katak pisang bunyi cane yek?? tak sama dia ckp mcm ko BH...

Adik kesayangan Mu said...

sALAM..
takpe...setiap pekerjaan ada baiknye dan manfaatnye..

Muslimahsolehah said...

adik ksygn ku..
salam...yer betul..skrg dah sonok plak..dan bersyukur atas apa yg ade