Friday, May 15, 2009

Serik...


Salam...lama berzaman tak update blog nih...maaf yer semua...
Sebelm nih...saya duk menyibukkan diri ngan keje2 amal...hehe...kena jadik juruacara program Motivasi 3K Peringkat Kebangsaan kat hotel Gold Course, Klang...
psst...gambar di atas..hanya ntah gmbr sape2..hehe...nanti yer..nak tgk gmbr2 di sana dan waktu program berlangsung ker??nantiii......
Serik dah laa....tak nak!tak nak!!... susah tul keje ngan orang2 PPD...JPN ngan KPM nih...power giler2 protokol...hehe..tapi syok pun ade jgk..byk leh blaja...
"suara tuh..jgn lenggok sgt yer..time nih"...
"slow sket yer..."
"jgn laju sgt...tak seimbang..."
Rasanye..mampus keras..kaku kat situ dan peluh nih duk menitik macam air..walaupun..ballroom tuh ber aircond..
Semua kena ikut depa...smpi intonasi 'pure' kite pun dah terjejas...
tu laa..serik dah..jgn laa...diorg mitak suh jadik emcee lagi utk ape2 progrm...
setakat kat sekolah..tak kisah...(aiman..tak kesah...)
Tapi kan..sepanjang di sana..ade la gak yg bestnyer..sbbnye..leh berganding ngan org yang kacak bergaya lagi hensem...En Johari tuh...(cair wehh)...gurau jer..memang dah lame kamcing nga dia..alih2 kena kerjasama lagi. Dia memang best laa...berbakat dan betul pengacara..D.J dan etc...
Banyak gak memori2 yang suka duka..gelak tak ingat..hehe..macam2..semua bercampurbaur...yang pasti ia kenangan yang terindah...

11 comments:

cikgu_math said...

tahniah...
dah naik pangkat ke peringkat kebangsaan pulak!
jgn lepas jawatan sbb nak join siaran TV sudah!!!
kesian anak musid MS kat sekolah tu... he..he..

Faris Ibrahim said...

nanti sy kawin, akak jd mc blh??
Free la kan??
hehe..

Melawis said...

Hi...dah timbul pun bakat yang terkambus tu...

Anonymous said...

salam....
jadikan apa yg terjd tu satu pengalaman supaya boleh buat yg lagiiiiiiii baikkkkkkkkk.

Rubiah Ismail said...

boleh tempah mc awal2 ni...

Chekgu BaniHassim said...

abislaa...
dah cair ngn joe pulak...huhu

Ibn Hajar said...

memeng anti layak jd mc suaraa sedap ada bakat

arazma @ ami m said...

slamat hari guru...

mesti bnyk dpt ilmu kt program ni...

klu chelen ngan abby fana, sapa menang???

bjorx said...

wah wah....sape tuh? macam ensem

Muslimahsolehah said...

cikgu maths..
tu la kak...tp sy tetap bersama2 anak2 murid..takkan ku tinggalkan.

faris..
bleh..tapi sejam rm200 bleh??hehe
kalu akak yg kawin plak?faris jadik mc..leh??

melawis..
masih terkambus nih...sape nk tolong korek2 ye?

rubiah ismail..
tempah tuh kena sebulan sblm yer kak...takut tak sempat nk tempah baju ms mc...hehe

chekgu bani hassim...
cair ngan ko tuh..slalu dah..hehe

ibni hajar..
bahaya tuh ustaz...jgn ckp suara sedap...biase jer..

arazma..
alamak...memang tak tercelen laa...mesti no.1 dr blkg..akak nih..huhu

bjorx..
ko nak ker? blehh..jadi no. 2 dia..hihih

arnamee said...

Salam..

wah..eheh;)